Een Escape Room: wat is dat precies?

Je hoort er steeds meer over: de Escape Room. Een Escape Room wordt ook wel een Room Escape, een Escape Game, een ontsnappingsspel of een Exit Game genoemd en betreft een interactief spel dat je met een groep mensen kunt spelen. Bij het spel wordt je opgesloten in een kamer, waar je alleen uit kunt komen door bepaalde opdrachten te doen, puzzels op te lossen en raadsels te beantwoorden.

Met codes, sleutels en aanwijzingen de kamer uit

Ga je naar een escape room, dan word je met een groep mensen opgesloten in een kamer. Je kunt bijvoorbeeld opgesloten worden met je familieleden, maar je kunt de escape room ook bezoeken met vrienden, kennissen, collega’s of mensen uit je sportteam. Ben je eenmaal opgesloten in de kamer, dan is het aan jou om de kamer op tijd te verlaten. Dit doe je door codes te zoeken, sleutels te vinden in de kamer en allerlei aanwijzingen te gebruiken om puzzels en raadsels op te lossen. Ben je de kamer binnen een uur uit, dan heb je gewonnen. Lukt het niet om de kamer op tijd te verlaten, dan heb je helaas verloren.

Spellen met een spannend thema

Iedere room heeft een eigen thema. Zo kun je opgesloten worden in een kamer met horrorthema, maar zijn er ook kamers die in het teken staan van detectives of het oplossen van een misdaad. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, kies je zelf een kamer die bij jou past. Ook kies je zelf met hoeveel mensen je in de escape room, al zit hier wel een maximum aan verbonden. Je kunt namelijk niet met te veel mensen in de kamer, aangezien de ruimte niet zo groot is.

In de Escape room: met wie?

Het bezoeken van een escape room wordt gedaan door groepen vrienden en vriendinnen, maar ook door sportteams, collega’s met een bedrijfsuitje, familieleden en ga zo maar door. Bedenk voor jezelf met wie jij graag raadsels en puzzels oplost om codes en sleutels te vinden en boek met deze groep mensen een escape room. Lukt het jou om de kamer op tijd te verlaten? Je komt er alleen achter door zelf een keer een escaperoom te bezoeken.

Deze uitleg over escape rooms is mogelijk gemaakt door: www.escape-brabant.nl

Zij hebben rooms in Tilburg en Breda die perfect zijn voor een personeels- of bedrijfsuitje.